Fasadpartier i aluminium

Att släppa in ljus är viktigt för att få en trevlig och behaglig innemiljö. Vill man släppa in riktigt mycket ljus, som t ex i ett vardagsrum ska man satsa på ett snyggt fasadparti i aluminium. Ett hus med stora glaspartier ger en känsla av lyx och kombinerar både funktion och estetik. Det höjer värdet på huset då många husspekulanter gärna bjuder lite extra för att få köpa just din villa.

Fasadpartier kan bestå av fönster eller höga glas och skjutdörrar som går att öppna upp mot trädgården en varm sommardag. Det går att skapa en utekänsla inomhus med den här typen av glasfönster.

Glasets U-värde i fasadpartiet

Ett fönster ger en direktkontakt med uteluften och är det kyligt ute kommer det att ske en nedkylning av luften inne hos dig. För den som vill ha koll på uppvärmningen och inte elda för kråkorna kan det vara bra att välja fönster och dörrar med bra U-värden och isolering.

Om detta är viktigt för dig ska du leta efter glasen med lägst U-värde. Ju lägre värde desto bättre isolering och mindre energiförluster.

Fasadpartier i aluminium

Genom att välja aluminiumbeklädda fönster i ditt fasadparti kan du slappna av och känna att du inte behöver lägga tid på underhåll på många, många år.

Här följer några exempel från olika byggbutiker online.

Fasadparti Aluminium Med skjutdörr - 4 fält
Fasadparti Aluminium Med skjutdörr – 4 fält

Ett sånt här parti med 4 fält som sträcker sig 3 m i bredd och 2 m i höjd kostar kring 60 000 kr. Här kan du se aktuellt pris hos Skånska Byggvaror.

Rulla till toppen