SP Fönster

Svenska Fönster AB säljer sedan 1997 svensktillverkade fönster under namnet SP Fönster. År 2007 lanserades serien Balans – fönster med vacker och modern design och som också bär energimärkning. SP var först i Sverige med att uppfylla de hårdare kraven som Svanen ställde 2012.

Fönsterfabrik stor som 10 fotbollsplaner

Företaget har sitt säte och fabrik i Edsbyn, Hälsingland. Där tillverkas alla fönster i fabriken som är lika stor som 10 fotbollsplaner (65 000 kvm). Det är den största och mest miljöanpassade fabriken i norra Europa.

Stommen i fönstren görs av ren svensk furu av högsta kvalitet. I fabriken finns också glasproduktion, något man velat ha för att kunna ha kontroll över hela tillverkningsprocessen. Varje dag spottas över 1500 fönster ut. Det går åt ungefär 75 ton trä och 50 ton glas.

SP Fönster Balans med aluminiumbeklädd utsida

Fönstren har en aluminiumbeklädd utsida för bästa tänkbara hållbarhet och kräver minimalt med underhåll under flera år.

Balansfönstren finns också i en Plus-variant med extra förankrat glas och med barnspärr. Fönstren är vita som standard, men du kan välja mellan flera olika färger utan extra kostnad när du beställer. SP lämnar 10 års garanti på sina fönster.

Vill du titta närmare på SP Fönsters utbud online kan du besöka Beijer Byggs hemsida.

INTAKT inåtgående fönster

En annan populär serie med fönster är SP INTAKT. Det är fönster som öppnas inåt och riktar sig till flerbostadshus och kontorshus med flera våningar. Även den fönsterserien har aluminiumbeklädd utsida och goda energiegenskaper.

Svenska Fönster äger också varumärket Traryd Fönster.

Rulla till toppen