Traryd aluminiumfönster

Traryd aluminiumfönster går att köpa i många olika utformningar och funktioner. I sortimentet finns vridfönster med och utan bågposter och det finns överkantshängt glas, horisontellt vridbart fönster och vertikalt vridfönster. Traryd säljer också riktigt breda aluminiumfönster med 3-glas och 3-luft.

fjällstuga inredd med traryd fönster med utsikt över fjällvärlden
Fjällstuga inredd med Traryd fönster i olika former.

Traryd Optimal och Optimal Plus

Fönstren finns i två olika serier som man valt att kalla för Optimal och Optimal Plus. För dig som ställer höga krav på energieffektivitet och bra isolering så ger Optimal Plus 0,2-0,4 lägre U-värde. Ett sideswingfönster Traryd Optimal har U 1.2, medan Optimal Plus 0.9.

Om man har stora fönster blir värmeförlusterna större och det kan vara värt att lägga några extra kr på bättre isolerande fönster när man ändå ska byta. Ett vridfönster med 3-glas i aluminium storlek 80×120 cm kostar i Optimal-utförande 5 230 kr. Samma fönstertyp och mått fast med Optimal Plus kostar 5 754 kr. Det bör löna sig i form av lägre uppvärmningskostnader i flera år. Optimal Plus uppfyller Svanenmärkningens krav.

Specialanpassade Traryd aluminiumfönster

Det finns många möjligheter att specialanpassa Traryd aluminiumfönster. Man kan ha olika färger på utsidan och insidan. Det går att sätta mellanglasspröjs, lösa spröjs och bågposter på fönsren. Spröjs är tillval och kostar extra, emedan färgval görs utan extra kostnad.

Traryd säljs online av bland annat Beijer Bygg och där finns ett sortiment med många olika fönstertyper. Den svenska hantverkstraditionen märks när man studerar hur Traryd valt fin svensk furu som trästomme och lagt aluminiumbeklädning som ytskikt.

Rulla till toppen