Tillverkare av aluminiumfönster


När du ska köpa aluminiumfönster finns det flera svenska tillverkare att välja mellan. Här hittar du mer information om tillverkarna och vilka fönstertyper de säljer, samt var du kan köpa dem.

Traryd Fönster

Traryd Fönster grundades av smålänningen Otto Petterson, som 1909 emigrerade till USA där han arbetade som snickare. Efter nio år i USA återvände han till Sverige och orten Traryd. År 1924 startade han ett eget snickeri och senare också en snickerifabrik som än idag lever kvar i form av Traryd Fönster. Läs mer om de aluminiumfönster som Traryd tillverkar och säljer i Sverige.

Outline Fönster

På en stomme av impregnerat trä säljer Outline fönster med aluminiumbeklädd utsida för att motstå slitage från väder och vind i över 20 år. På det viset kan du behålla träkänsla på insidan av fönstret men slipper målning och underhåll på utsidan, där största slitaget annars sker. Läs mer om Outline Fönster.

SP Fönster

SP Fönster är ett av Sveriges största bolag som säljer fönster -. Svenska Fönster AB. Företaget startades 1946 och hade då tre anställda. Idag man närmare 900 anställda i Sverige och tillverkar många olika fönstertyper, däribland aluminiumfönster med stomme av trä och utsida med aluminium som ytskikt.

Elitfönster

Företaget tillverkar och säljer både fönster och fönsterdörrar. Man har fokuserat mycket på att göra energieffektiva fönster. Tillverkning är förlagt till fabriker i Vetlanda och Lenhovda. Även det här företaget har lång historik och grunden ligger i Lenhovda Snickerifabrik som startades 1924. År 1996 slogs Myresjöfönster i Vetlanda och Elitfönster i Lenhovda ihop till Elit Fönster AB. I sortimentet finns flera olika typer av fönster i aluminium, läs mer.

Kronfönster

Företaget Kronfönster säljer träfönster, pvc-fönster och aluminiumfönster. Företaget är helt svenskägt och vill vara bäst och störst på just underhållsfria energifönster samt skjutdelar. Kronfönster är ett av få företag som säljer aluminiumfönster helt i aluminium. Man anser att övriga tillverkare slarvar med benämningen aluminiumfönster även på beklädda träkarmar.

Maximal

Maximal Aluminiumfönster är en tillverkare som speciliaserat sig på helaluminium-fönster. I Åshammar i Gästrikland, har man tillverkat fönster i över 100 år. Alla deras produkter är helt och hållet i aluminium och alltså inte aluminiumbeklädda trästommar.

Fler fönstertillverkare